Agenda

Jekerklassiek 24 jun 2018

Jekerklassiek

Geniet van de mooiste klassieke muziek op verrassende plekken in het Maastrichtse Jekerkwartier. Ensembles van Philharmonie Zuidnederland en andere partners spelen op unieke locaties: van een intiem vioolconcert, tot een blazerskwintet in de openlucht of mini-concert in de etalage: alles is mogelijk bij het gratis toegankelijke festival JekerKlassiek.

Meer informatie
André Rieu Concerten 4 jul 2018 - 22 jul 2018

André Rieu Concerten

André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Heerlijke melodieën, van klassieke muziek tot meeslepende walsen, onder andere uit diverse opera’s, operettes en musicals. Het worden wederom onvergetelijke avonden vol komische en ontroerende momenten. Maar vooral ook: Heel veel romantiek!

Meer informatie
Kadefeesten 27 jul 2018 - 29 jul 2018

Kadefeesten

Jaarlijks sfeervol muziekevenement met topartiesten langs de Maas. Dit gezellige 3-daagse evenement is gratis te bezoeken voor jong en oud! Geniet van lokale en nationale artiesten tijdens deze sfeervolle dagen.

Meer informatie
Ironman 5 aug 2018

Ironman

Maastricht is voor het vierde jaar op rij gastheer van 's werelds grootste triatlon / duursportevenement, IRONMAN. De triatlon gaat voor een belangrijk deel ‘cross border’. Dat wil zeggen dat het ook deels door Belgisch Limburg zal gaan. De atleten leggen een loodzwaar parcours af: 3,8 km zwemmen in de Maas vanaf de Griend naar het Gouvernement en terug, 181 km fietsen en tot slot nog 42,2 km hardlopen. Start, finish en transitie-zone vinden allen plaats in het centrum van Maastricht.

Meer informatie
Ridderronde Maastricht 8 aug 2018

Ridderronde Maastricht

De ridderronde is het jaarlijks terugkerende wielerspektakel van Maastricht. Een sportief, maar vooral gezellig evenement! Mis dit niet! De profronde Maastricht, beter bekend als de ridderronde, is al 33 jaar een jaarlijks terugkerend gratis toegankelijk wielerspektakel. Door de jaren heen zijn diverse grote namen uit het peloton afgereisd naar het Vrijthof in Maastricht om bij de ridderronde aan de start te verschijnen.

Meer informatie
INKOM 20 aug 2018 - 24 aug 2018

INKOM

De introductieweek voor alle nieuwe studenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool. Maak kennis met alle facetten van het studentenleven met verschillende activiteiten verspreid door de stad. Ook wordt basisinformatie gegeven die cruciaal is voor een goede start van een carrière als student. Op maandag zal er een officiële opening zijn op de Markt met verschillende artiesten.

Meer informatie
’t Preuvenemint 23 aug 2018 - 26 aug 2018

’t Preuvenemint

Ook dit jaar zindert de gastronomische hoofdstad Maastricht weer van genot, want dan wordt voor de 36e keer het Vrijthof omgebouwd tot het grootste openlucht restaurant van Nederland! Kom ‘preuve’ bij de ruim 30 stands en laat je verrassen door de culinaire smaakexplosies!

Meer informatie
KunstPlein OLV 25 aug 2018 - 26 aug 2018

KunstPlein OLV

Stichting “KunstPlein OLV” organiseert ieder jaar het laatste weekend van Augustus  “KunstPlein OLV” op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Het kunstevenement biedt een podium voor de professionele kunstenaar waarvan het werk een hoge autonome kwaliteit uitstraalt van de meest uiteenlopende soorten beeldende kunst: schilders, beeldhouwers, goudsmeden, keramisten en zelfs poëzie.

Meer informatie